Awards

Heembouw best presterende bouwer van het jaar

Winnaar van de Cobouw50 Award

Heembouw best presterende bouwer van het jaar

Foto: Cobouw Awards

Heembouw is de trotse winnaar van de Cobouw50 Award en mag nu de titel van best presterende bouwer van het jaar dragen. Dinsdagavond ontving het bouwbedrijf uit Roelofarendsveen de prijs tijdens de ceremonie van de Cobouw Awards.

Heembouw deed voor het eerst mee aan de race voor prestigieuze bouwprijs. De bouwonderneming wist nauwelijks Bouwgroep Dijkstra Draisma en Ouwehand Bouw Groep voor te blijven. Vorig jaar behaalde Dijkstra Draisma ook de tweede plaats, net achter Coen Hagedoorn Bouwgroep.

Cobouw en PwC rangschikten dit jaar de vijftien beste bouwbedrijven en beoordeelden vervolgens hun financiële prestaties en stabiliteit over de afgelopen drie jaar. Er werd gekeken naar winstgevendheid, kaspositie, benutte leencapaciteit en de solvabiliteit.

Naast de Cobouw50 Award zijn ook de Cobouw Infra Award, Cobouw Digitalisering Award, Cobouw Innovatie Award, Cobouw Duurzaamheid Award, Cobouw Young Talent Award en de Cobouw Bouwvrouw Award gepresenteerd. Na een grondige selectie, waaronder een pitchronde, zijn de winnaars gekozen. De redactie van Cobouw werd daarbij bijgestaan door vakkundige juryleden.

De winnaars van 2023:

  • Cobouw Infra Award: Markbrug renovatie, BAM Infra
  • Cobouw Digitalisering Award: ILS Configurator
  • Cobouw Innovatie Award: Van Berlo scheurvrije betonvloeren
  • Cobouw Duurzaamheid Award: Rivierduinen Silvolde, Studio Nico Wissing
  • Cobouw Young Talent Award: Nirul Ramkisor, ministerie van Binnenlandse Zaken
  • Cobouw Bouwvrouw Award: Dorien Staal, Voorbij Prefab

De Vries en Verburg Groep uit Stolwijk ontving de aanmoedigingsprijs voor het meest duurzame bouwbedrijf van Nederland. Met deze prijs wilt de Cobouw de aandacht voor duurzaam bouwen nadrukkelijk onder de aandacht brengen en stimuleren.

Vorig bericht Houd in december rekening met asfaltwerkzaamheden in Zeeland
Volgend artikel Brug Sas van Gent dicht voor wegverkeer

Nu op WijZeeland