Werkzaamheden

Ernstige verkeershinder door werkzaamheden aan Vlaketunnel

Vanaf dinsdag 31 oktober 21:00 uur tot maandag 6 november 05:00 uur onderhoudswerkzaamheden

Ernstige verkeershinder door werkzaamheden aan Vlaketunnel

Foto: Provincie Zeeland

Rijkswaterstaat voert vanaf dinsdag 31 oktober 21:00 uur tot maandag 6 november 05:00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de Vlaketunnel. Hoewel het werkzaamheden van Rijkswaterstaat zijn, zorgen de werkzaamheden ook voor hinder op Provinciale wegen. De weg is in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. De extra reistijd kan afhankelijk van de gekozen (omleidings-)route oplopen tot meer dan een uur.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen vervangt Rijkswaterstaat een deel van de technische installaties die belangrijk zijn voor de veiligheid van de tunnels. De systemen hebben het einde van hun technische levensduur bereikt en moeten worden vervangen. Het gaat om de camerabewaking, omroepinstallaties, intercom en een deel van de besturingssystemen.

Vanwege de werkzaamheden is de Vlaketunnel vanaf dinsdag 31 oktober 21.00 tot maandag 6 november 05.00 uur afgesloten. Dit leidt tot ernstige verkeershinder. Verkeer wordt omgeleid. Weggebruikers worden geadviseerd te kijken of hun reis noodzakelijk is of dat een alternatief mogelijk is, bijvoorbeeld thuiswerken. Geadviseerd wordt de route voor vertrek te plannen en rekening te houden met flinke hinder, zeker in de ochtend- en avondspits.

Omleidingen

Tijdens de afsluiting van de Vlaketunnel gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Rotterdam wordt omgeleid via de autoweg N57. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer 15 minuten.
  • Verkeer vanaf de snelweg A59 ’s-Hertogenbosch richting Middelburg en vanuit Middelburg richting de A59 wordt omgeleid via Zierikzee en Burgh-Haamstede. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer een 30 minuten.
  • Verkeer vanuit Breda/Bergen op Zoom richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Bergen op Zoom/Breda wordt omgeleid via knooppunt Hellegatsplein, Zierikzee en Burgh-Haamstede. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer 55 minuten.
  • Verkeer vanuit Antwerpen richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Antwerpen wordt omgeleid via de Westerscheldetunnel (tolweg). De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer 30 minuten.
  • Verkeer op de snelweg A58 tussen Goes en Bergen op Zoom wordt omgeleid via de parallelweg van de A58 (N289) over de Vlakebrug. De extra reistijd door files kan hier oplopen tot meer dan een uur.Alle omleidingen worden met gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg aangegeven.
Vorig bericht Brug Sas van Gent dicht voor wegverkeer
Volgend artikel Werkzaamheden Dampoortaquaduct zorgen voor verkeershinder

Nu op WijZeeland